Verbouwing een nachtmerrie geworden?

verbouwing

Je had een duidelijk plan voor ogen. De verbouwing zou in twee weken achter de rug zijn. Maar dan verandert die verbouwing in een absoluut horrorverhaal. Wat is dan de oorzaak van het mislukken van de bouwplannen en wat kan je doen om dat te voorkomen?

Een onduidelijk plan

Er was wel een idee, maar geen duidelijk plan! Hoe kan je nou de meeste valkuilen vermijden? Hier zul je aantal verstandige tips aantreffen, waarmee een verbouwing een stuk eenvoudiger zal worden.

Het Programma van Eisen

Omdat je een bepaald doel voor ogen hebt, moet je  een PvE ( Programma van Eisen) op papier zetten. Wat zijn je wensen? Denk erover na, waarom je die verbouwing wilt doen. Je wilt bijvoorbeeld de woonkamer uitbouwen. Misschien wil je meer ruimte in die zithoek, of meer licht in je huis. Dat zijn je eisen en deze zet je bovenaan je PvE.  Na de eisen bedenk je wat je wensen zijn. Zet ze op je PvE in volgorde. De belangrijkste wensen eerst. Heb je geen PvE, dan heb je feitelijk geen leidraad. Met als gevolg, dat je tijdens je verbouwing van je programma gaat afwijken. En dat kan betekenen dat de verbouwing duurder wordt én dat het langer kan gaan duren!

Je budget

Goede informatie zorgt ervoor, dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Heb je alle prijzen goed voor ogen? De kosten voor de aannemer, de materialen en zelfs bijvoorbeeld minder inkomen omdat je tijdelijk niet werkt? Houd daarnaast een marge achter de hand in geval van tegenvallers.

Een gedetailleerd plan door middel van een moodboard

Maak een moodboard.  Op deze moodboard maak je al je plannen en wensen voor jezelf duidelijk. Zo komt jouw droominterieur tot leven. Je gebruikt op een moodboard voornamelijk afbeeldingen van de items die in je wenslijst voorkomen.Je kunt op deze moodboard alle details plaatsen. Denk hierbij zelfs aan de kleine details zoals scharnieren, stopcontacten, plinten, deurknoppen en nog veel meer. Welk merk producten je prefereert. De afwerking van de muren, plafonds en vloeren zet je ook op je moodboard. En welke kleuren je hebt gekozen. Je kunt precies die kleuren verf krijgen die je wilt, bij een verfhandel of bouwmarkt. Ze mixen daar met behulp van een computer perfect de verfkleur die je gekozen hebt.

Neem contact op met een aannemer

Als je het hele plan uitgewerkt hebt, inclusief de moodboard en je PvE; neem dan vrijblijvend contact op met een aannemer. Bespreek duidelijk wat je gedaan wilt hebben en laat je moodboard en je Plan van Eisen zien. Goede aannemers komen dan langs om een realistische inschatting van werkzaamheden te kunnen maken. Ook helpen ze, indien gewenst, met het opstellen van de bouwplannen.

Het nieuwe normaal

In deze tijd is het noodzakelijk om afstand te houden. 1,5 Meter afstand om precies te zijn. Daarom is het plaatsen van Coronaschotten geen overbodige luxe. Yes-Bouw.nl plaatst deze schotten op vakkundige wijze voor:

  • Auto, bus en tram
  • Computer schotten
  • Salons
  • Sportschool