Presenteer je huis goed voor de verkoop

huis verkoop

Staat jou huis in de verkoop dan is de eerste indruk cruciaal. Een eerste indruk kun je maar één keer maken!  Mensen krijgen eerst buiten hun eerste indruk, daarna beoordelen ze de binnenkant van je huis. Belangrijk dus, dat alles goed in orde is!

Het verkoopklaar maken van je woning

Je loopt er al een tijd aan te denken. Je huis is te groot geworden, of misschien heb je  meer ruimte nodig vanwege gezinsuitbreiding. Je maakt je woning verkoopklaar door het zo goed mogelijk te presenteren aan de potentiële kopers, die langs gaan komen voor een bezichtiging. Probeer je huis zo objectief mogelijk en kritisch te bekijken. Doe maar net of je daar voor het eerst komt kijken. Wat valt je nu op in alle kamers? In de schuur, de tuin of de garage?  Laat dan een goede vriend of een familielid hetzelfde doen. Een ander ziet misschien meer dan jijzelf, omdat sommige mankementen je niet meer opvallen. Maak een lijstje met alle verbeterpunten.

Repareer de dingen die kapot zijn en maak goed schoon

Allereerst: Maak alles goed schoon. Weg met die spinnenwebben en stofnesten! Maak de vloeren goed schoon, laat je keuken stralen, verwijder alle vetspetters en vetvlekken. Laat de badkamer en het toilet er fris uitzien en lekker ruiken. Reinig de luxaflex, doe de gordijnen open zodat er veel natuurlijk licht naar binnen kan schijnen. Verwijder alles wat het daglicht tegenhoudt, ook de horren. En vergeet de schuur en/of de garage niet! Bij het repareren van alle items die stuk zijn of los zitten; Fix it, dear Henry! Denk bij het repareren aan de volgende zaken:

  • Plinten die loszitten en missende plinten
  • Loszittende hoekjes van het behang
  • Deurkrukken die loszitten
  • Lekkende kranen en doorstromende toiletten
  • Vochtplekken op de muren en plafonds
  • Check alle stopcontacten en schakelaars
  • Moet er nog gekit worden in de badkamer en/of het toilet?
  • Vul gaatjes in de muren

Fris het schilderwerk op. Muren met een neutrale kleur vergroten de kans op een succesvolle verkoop!

Creëer volop ruimte

Iedereen heeft een eigen, persoonlijke smaak. Maar als een ruimte volop licht heeft en het ziet er opgeruimd uit, dan helpt dat zeker bij de verkoop!

  • Ruim alle kamers netjes op. Vooral als er stapels tijdschriften of boeken opgestald aan de kant liggen, laat dat de kamer kleiner en onaantrekkelijker lijken. 
  • Haal alle prullaria weg, stop ze maar in een krat totdat je ze meeneemt naar je nieuwe huis. 
  • Verzeker jezelf ervan, dat alle verlichting goed werkt. Zet de kattebak in de tuin of op het balkon. Je vindt het zelf normaal, maar voor een buitenstaander laat een hondemand of een kattebak een ruimte kleiner lijken!
  • Misschien kan je nog iets aan je tuin doen. Hoe netter en verzorgder, hoe beter.

Hoe dan ook; Het is een vaststaand feit dat een huis sneller verkocht wordt als alles er goed verzorgd uitziet. En het scheelt vaak ook in de winst die je kunt maken, want mensen zijn al gauw geneigd om af te dingen wanneer het huis minder waard lijkt door een onverzorgde indruk.