Een schommel plaatsen in de tuin

schommel

Kinderen genieten echt van een of meerdere speeltoestellen in hun eigen achtertuin. Vooral als het een schommel betreft, die verbonden is aan spelplatform. Zo kunnen ze klimmen en schommelen naar hartenlust.

Welk model ga je kiezen

De keuze van het speelplatform met schommel is uiteraard afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is in je tuin en van het beschikbare budget. Wij raden aan om voor een kwalitatief betere keuze te gaan in verband met de veiligheid van je kleine spruiten. Heb je meer ruimte? Dan zijn er schommels te koop met speeltorens en een apenbrug met alles erop en eraan.  

De voordelen van een houten schommel zijn, dat hout een duurzaam materiaal is. En bovendien past het in elke tuin. Let er wel op dat het hout van je keuze behandeld is tegen houtrot, schimmels en ook tegen houtworm. Ook is de keuze van het model schommel afhankelijk van de leeftijd van de kids die erop gaan spelen. Vaak zijn schommels met platforms 1,2 meter hoog of 1,5 meter. De lagere schommels geven de ouders meer toezicht. Terwijl de hogere schommels vaak meer uitgebreid kunnen worden in de toekomst.

Voorkom verplaatsing of instabiliteit

Kinderen hebben de neiging om hard te schommelen, omdat ze zo hoog mogelijk willen komen met hun schommel. Als de schommel niet verankerd wordt, kan dat een gevaarlijke situatie opleveren. Vandaar ons advies om de schommel goed te verankeren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen;

  • Grondankers. Grondankers zijn uitstekend als je een houten schommel wilt verankeren. Ze kunnen in de grond worden gedraaid waarop je de meegeleverde bouten eraan kunt vastmaken.
  • Paalhouder H-Anker. Als een schommel vierkante houten palen heeft, dan kan de schommel met de paalhouder H-ankers uitstekend worden verankerd in de grond. Er moet een gat gegraven worden van ongeveer 30×70 cm. Vervolgens moet de anker met een waterpas uitgelijnd worden in het beton. Wacht drie dagen en dan bevestig je de palen met de schroeven.
  • Paalhouders met een ronde punt.  Paalhouders met een ronde punt zijn uitstekend geschikt om schommels met ronde palen te verankeren in de grond. Een voordeel van paalhouders met een ronde punt is dat ze zowel in grond als in beton gebruikt kunnen worden.
  • Paalhouders met punt, vierkant. Zoals de paalhouder hierboven met ronde punt geschikt is voor ronde palen, is deze paalhouder voor schommels met vierkante palen. Ook deze paalhouder kan in grond en in beton geplaatst worden.
  • Welke verankering moet je nou kiezen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er meerdere keuzes mogelijk. Heb je het voornemen om een mooie schommel voor je kinderen te gaan plaatsen? Informeer dan eerst bij de bouwmarkt welke verankering voor jouw keuze de beste verankering is.

Eindelijk schommelen!

Uiteindelijk gaat het erom, dat je kleintjes niet alleen met veel plezier op hun nieuwe schommel spelen. Allereerst wil je de dat ze dat veilig kunnen doen. Door een schommel in de grond te verankeren, blijft hij in ieder geval mooi stevig staan.

Hulp nodig bij het installeren van je schommel? Vraag een offerte aan, wij helpen u graag.