Veel voorkomend onderhoud

Schilderen

Onderhoud is iets wat iedereen die een woning huurt of een eigen huis bezit, af en toe moet doen.  Maar welke onderhoud klussen komen het meeste voor in Nederland? Hieronder de top 5.

De onbetwiste nummer 1: Schilderen

Schilderen is de meest voorkomende onderhoud klus, omdat het meestal gedaan wordt bij een verbouwing, de aankoop van een nieuw huis of gewoon omdat de boel weer eens lekker opgefrist moet worden. Als je besloten hebt dat je gaat schilderen, zorg dan in elk geval voor een goed afgewerkte muur. Zitten er gaten of gaatjes in de muur? Repareer deze dan met muurvuller, laat het drogen en schuur het mooi glad. Zo komt jouw verfwerk mooi tot zijn recht!

2. Een nieuwe vloer leggen

Het kiezen van een nieuwe vloer is een erg persoonlijke keuze. De vloer moet allereerst qua kleur en stijl bij je interieur passen. Heel veel mensen kiezen ervoor om een laminaatvloer of een echt houten vloer zelf te leggen. Heb je daar geen ervaring mee? Vraag dan om hulp of huur een professional in. Zo weet je zeker dat het eindresultaat goed zal zijn. Heb je je keus laten vallen op een gietvloer, linoleum of tapijt? Ga dan voor de hulp van een klussenbedrijf of een professional.

3. Een nieuwe badkamer

Je zou ervoor kunnen kiezen om je eigen badkamer op te frissen met een badkamer renovatie. Ben je hem echt helemaal zat, of is je badkamer echt outdatet? Ga dan voor een nieuwe badkamer. Voor het plaatsen van een compleet nieuwe badkamer is echt wel de nodige ervaring vereist! De meeste mensen kiezen er dan ook voor om de nieuwe badkamer te laten instaleren door een erkend klusbedrijf of een badkamer installateur. Ga bij de keuze voor je nieuwe spa paradijs niet over één nacht ijs! Zorg dat de maten correct opgenomen zijn, en wees prijsbewust. Controleer ook de levertijden van de winkel, niemand wil 6 maanden op de nieuwe spullen wachten!

4. Een keuken plaatsen

De installatie van een andere keuken is echt een hele klus. Dit komt omdat allereerst de oude keuken gedemonteerd moet worden (en afgevoerd). Hierna zal de keukenruimte voorbereid moeten worden op de nieuwe keuken. Misschien moeten er leidingen verplaatst worden, of komen er nieuwe voorzieningen voor bijvoorbeeld de afzuigkap. Ook zullen er hoogstwaarschijnlijk muren en plafonds geëgaliseerd moeten worden. Als dat allemaal gedaan is, kan de nieuwe keuken geplaatst worden. Dit wordt meestal door een ervaren keuken installateur gedaan, want het is best een precieze klus. Ook hier: kies zorgvuldig en check de levertijden!

5. Allerlei onderhoud

Dan is er nog het klein onderhoud. Zoals je weet is er altijd wel iets te doen in en rondom je huis. Denk hierbij aan zaken zoals;

  • Tochtstrips plaatsen.
  • Kitten.
  • Kranen installeren.
  • Het ophangen van allerlei zaken, zoals schilderijen, spiegels, planken, kapstokken etc.
  • Trapleuningen vastzetten.
  • Handgrepen plaatsen op kasten, deuren en lades.
  • Plinten plaatsen of opnieuw vastlijmen.
  • Lampen buiten ophangen, of bewegingsmelders.
  • Rookmelders ophangen.

De meeste mensen doen deze klussen wel zelf, maar er kan altijd een klussenbedrijf ingeschakeld worden.