Hoe beveilig je je huis optimaal?

beveiling

Je veilig voelen in je eigen huis, begint met de juiste beveiliging. Maar dan rijst de vraag: Waar begin je en hoe pak je dat allemaal aan? Maar één ding is een feit: je maakt het alle potentiele inbrekers erg moeilijk om binnen te komen in een perfect beveiligd pand! Daarom geven we je in deze blog een aantal goede tips om jouw huis te beveiligen.

De voordeur

De meeste inbraken vinden plaats via een deur die niet goed beveiligd is. Heel vaak worden voordeuren ingetrapt, geforceerd of geflipperd. De voordeur is dus in feite de basis voor een correcte beveiliging. Een goede oplossing is een meerpuntsslot, waarbij meeerdere plaatsen op dezelfde deur met 1 sleutel op slot worden gedraaid. Daarnaast is een anti-inbraakstrip geen overbodige luxe, aangezien deze strip de sluitnaad van de voordeur verbergt. Zo kan de inbreker de deur niet forceren of flipperen. En daarnaast raden we aan om een veiligheids deurbeslag en een veiligheidscilinder te installeren, om zo de inbrekers nog meer problemen te bezorgen om snel binnen te komen.

De achterdeur 

Vergeet daarnaast niet je achterdeur!  Bij een achterdeur zitten de scharnieren van de deur vaak aan de buitenkant, in tegenstelling tot de voordeur. Scharnieren aan de buitenkant maken het een inbreker vaak gemakkelijker om binnen te komen. Plus het feit dat een achtertuin vaak omringd is door een hoge heg of een schutting voor de privacy. Vandaar dat het plaatsen van dievenklauwen erg belangrijk is! Want een deur is binnen enkele seconden uit de scharnieren getikt!  In combinatie met een meerpuntsslot, een anti-inbraakstrip en een veiligheidscilinder zal ook je achterdeur goed beveiligd zijn.

Buitenverlichting

Dieven verdwijnen graag letterlijk als een dief in de nacht. Ze willen niet gezien worden! Installeer daarom beveiligingsverlichting en een camera om die dieven in de gaten te houden.

Sluit de ramen goed

Goed, kwalitatief hang-en sluitwerk is van het grootste belang bij een goede beveiliging. Hoe moet je de ramen beveiligen? Allereerst: sluit ze voordat je weggaat, want een open raam is wel heel uitnodigend! Plaats per raam 2 raam-of druksluitingen, bij kleine ramen (minder dan 50 cm) zal 1 raam-of druksluiting voldoen. Zitten de scharnieren van je raam aan de buitenkant? Installeer dan dievenklauwen!

Wie staat er voor je deur?

Om te voorkomen dat iemand zich met geweld een weg naar binnen werkt, is een deurspion nodig. Ook een kierstandhouder zorgt ervoor dat je deur maar een klein stukje opengaat.

Laat een bewoonde indruk achter

Heb je vakantieplannen? Zorg ervoor dat je waardevolle bezittingen zoals laptops en sieraden goed opgeborgen zijn. Installeer een tijdschakelaar, zodat ’s avonds de verlichting aan is. Dan lijkt het alsof je thuis bent.

Plaats een alarmsysteem

Maak middels een sticker op je voordeur kenbaar dat je een alarmsysteem hebt geïnstalleerd, naast alle andere veiligheidsmaatregelen die je al getroffen had. Zoals de meerpuntssloten, anti-inbraakstrips en veiligheids cilinders.

Een goede buur is beter dan een verre vriend

Heb je goede buren?  Hou dan elkaars huis in de gaten als jullie op vakantie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *